Селекционерът на младежкия национален отбор Иван Колев заяви, че не е притеснен от факта, че БФС отказа да му продължи договора за този пост. Както е известно, Колев ще води за последно 21-годишните ни срещу Израел в сряда. Днес пък в последния си мач на българска земя, водените от него състезатели допуснаха поражение от Спортист (Своге) с 0:1.

"Знаете, че треньорите са заложници на резултати. Но в последните 15-16 години вероятно на младежкия национален отбор, както и на юношеските ни гарнитури, са се изредили над 50 треньори, но резултатите са едни и същи - не се класираме. Според мен причините за тези резултати не са в треньорите. В продължение на 15-16 години поколение след поколение се сменяше. Ако Иван Колев е проблемът, значи е решен, защото аз си отивам. Аз нищо не оставям като наследство, с изключение на това, че давам път на момчета, които са от следващия набор. Така помагам на следващия треньор", каза селекционерът, който преди да поеме младежките национали работеше в клубове и национални тимове от Източна Азия.

Колев допълни, че в доклада си до Изпълкома е посочил причините, които според него са основни, и се надява там да са обърнали внимание.

"Нашите млади футболисти не владеят доста елементи от играта - и тактически, и технически, и физически. Посочил съм обаче всичко в доклада си. Смятам обаче, че съм помогнал на колегата, който ще поеме отбора, защото наложих 5-6 момчета от следващия набор и на тях ще се разчита", каза още Колев.

По отношение на предстоящата европейска квалификация с Израел, селекционерът обяви, че очаква агресивна и нападателна игра от нашите противници и той подготвя тактика с контраатаки.

"Ще търсим игра на контраатаки, затова сме повикали тук и по-бързи футболисти. Стилът на Своге обаче ни провали плановете и се наложи ние да диктуваме темпото, което едва ли ще бъде така и в Тел Авив. Играхме добре до наказателното поле, но не успявахме да завършим с удари атаките си", заяви още треньорът.

"Спас Делев е сериозно контузен, дано се оправи бързо. Караджов и Виданов не мисля, че са пияници. Познавам ги отлично", каза още Иван Колев.