Селекционерът на младежките национали Иван Колев даде официалната си пресконференция преди квалификацията с Черна гора, която е в събота в Ловеч. Наставникът обяви, че контузеният Васил Божиков и доскоро възстановяващият се от травма Момчил Цветанов са проблемните играчи в състава му.

"Ясно е, че сме загубили всички шансове за първото място, но докато съществуват дори минимални такива за второто и последвало класиране, няма да се откажа. Добре разбирам с какви играчи работя в момента. Това са момчета, които имат сериозни проблеми в клубовете си и със собствената си реализация. Почти всички не са фактор в отборите си. Треньорът на Англия заяви, че от 42-ма футболисти, играещи във Висшата лига, не може да избере 18. При мен проблемът е точно обратно. Аз откривам играчи и ги предлагам на собствените им отбори. Няма да забравя случая със Спас Делев. Миналата година го повиках за една контрола и в пресата се появиха какви ли не неща. Защо съм викал играчи от "Б" група? Дори имаше обвинения за корупция. Същото нещо се случи с момчета като Караджов, Виданов, Генев, Филипов, Макенджиев, Петаков, Колев. Още 5-6 играчи, които бяха отритнати от клубовете им. Взехме ги в националния отбор и тогава тръгнаха", заяви Колев.

Той не пожела да коментира слуховете за негова смяна и новината, че легендата на италианския футбол Пиетро Виерховод може да поеме младежките национали. "Имам доста по-належащи ангажименти. Не съм обърнал внимание на това нещо. Срещнахме се с Борислав Михайлов, но говорихме за предстоящите мачове с Черна гора и Израел. Конкретно не сме говорили за бъдещето", каза Иван Колев.

Той събира своите избраници утре в 10 часа пред стадион "Васил Левски", след което отборът заминава за Ловеч. Младежката квалификация България - Черна гора е в събота от 18:00 часа. /БЛИЦ

Повиканите от Иван Колев:

Вратари:
Марио Кирев (Ювентус)
Михаил Иванов (Сиена)

Защитници:
Павел Виданов (ЦСКА)
Тодор Стоев (Чавдар Етрополе)
Милчо Макенджиев (Локомотив Мз)
Васил Божиков (Миньор Пк)
Виктор Генев (Левски)
Филип Филипов (Сливен)

Полузащитници и нападатели:
Лъчезар Балтанов (Левски)
Мариян Огнянов (Левски)
Дилян Колев (Чавдар)
Тодор Колев (Черно море)
Николай Дюлгеров (Славия)
Виктор Петаков (Сливен)
Иван Цачев (Пирин )
Момчил Цветанов (Литекс)
Спас Делев (ЦСКА)
Мартин Тошев (Черноморец)
Павел Петров (Левски)

Класирането в Група 6: 

1.Израел 3 2 1 0 7:5 7
2.Швеция 2 2 0 0 4:1 6
3.Казахстан 5 1 1 3 4:8 4
4.Черна гора 2 1 0 1 2:2 3
5.БЪЛГАРИЯ 4 1 0 3 7:8 3

* Победителят, както и четирите най-добри втори отбори в десетте квалификационни групи се класират за баражите. Тези 14 тима ще бъдат разпределени чрез жребий в седем двойки, които ще определят седемте финалиста на Евро 2010. Домакинът Дания се класира директно на форума.