Нападателят на Лудогорец Иван Стоянов даде интервю пред клубния сайт. 28-годишният играч е автор на 3 гола в официални мачове на лидера в "А" група. Стоянов е звездата на Сливен 2000, където има изиграни 75 мача и вкарани 41 гола. Бил е още в германския Щутгарт, ЦСКА, както и в Алания (Владикавказ).

- Как се чувствате като играч на Лудогорец?
- Много добре вървим в първенството. Отборът идва от "Б" група и стана водач, това е голям успех. Радостно е, както за отбора, така и за града.
Ние сме много добър колектив. Разбираме се, както на терена, така и извън него.

- Доволни ли сте от условията на работа?
- Все още се строи базата, на която ще тренираме. Тя ще е най-модерната в България. Разполагаме и с отличен терен на стадиона, с какъвто малко отбори у нас могат да се похвалят. След пуска на базата, с тази игра и с момчетата, които сме събрани, логично е да останем първи.

- Хвалят Лудогорец като отбор с много красива игра. Как го постигате?
- Наистина не съм виждал отбор в България да играе като нас - дълго да разиграва, но и да бележи. Наблюдатели ни окачествиха като Мини Барселона. Това ни стимулира и задължава да ставаме още по-добри.

- Какви са ви амбициите?
- Ще е закономерно, ако се класираме за участие в групите на Лига Европа или в Шампионската лига.

- Как се разбирате с треньора, с момчетата?
- Ивайло Петев е млад, амбициозен специалист с голямо бъдеще. Той успява да ни подготви и мотивира да играем по този начин. Важното е, че се разбираме и мислим като един.

- На няколко пъти Лудогорец обръща мачовете и бележи минути преди финала. Вие също имате съществен принос за това. Стратегия ли е това?
- Добрият футболист трябва да има спортна злоба, да играе заради самата игра. Събрали сме се тук, за да защитаваме емблемата на Лудогорец и смятам, че го правим добре.

- Как живеете в Разград?
- Разград е малък град, но предлага добри условия за живот. В Русия съм бил в град с 400 000 жители, но приличаше на едно голямо село. Щастлив съм, че отново съм си в България, че семейството ми е тук.