Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев даде пресконференция при началото на подготовката на тима за новия сезон във Втора лига. Той сподели, че целите на „железничарите“ за новия сезон са високи и дори може да се стигне до атака на местата в Първа лига, ако бъде намерен спонсор. Бизнесменът изрази недоволството си от отношението на някои от футболистите, играли в отбора през миналия сезон.

„Продължавам да финансирам клуба с помощта на Веско Стоянов. Вадим лични пари. Амбициите ни за този сезон във Втора лига са големи. Ако на полусезона намерим спонсори, ще подсилим още състава и ще атакуваме Първа лига. В началото на миналия сезон бяхме събрали отбора набързо и поставихме за цел шестото място, но през зимата искахме място в тройката и бараж, без значение, че нямахме право да спечелим промоция за елита“, заяви Иван Василев.

„Не искам такива играчи, като някои от миналия сезон. Особено такива, които се пишат локомотивци. Ние искаме те да имат респект от фланелката на Локомотив, както ние навремето сме имали към нея“, каза Василев, посочвайки поименно само Димитър Георгиев, който е бил с професионален договор, но го е разтрогнал заради три неполучени заплати, за да премине в Дунав.

„Не е вярна информацията, че сме намалили заплатите на 800 лева. Това се отнася само за двама футболисти, които бяха резерви миналия сезон. На останалите заплатите са същите, а на някои дори по-високи“, добави босът на „железничарите“.