Иван Вуцов е последният български треньор, под чието ръководство националният отбор побеждава Дания. Това става в контрола през 1986 година, когато нашите печелят с 3:0. Във вторник вечерта "лъвовете" бяха много близо до успеха в Копенхаген, но срещата завърши 1:1. Пред "Стандарт" Вуцов коментира играта на отбора и шансовете за класиране на бараж.

"Любо Пенев насочва отбора добре и трябва да не допуска главозамайване. По мои изчисления докрая се нуждаем от още поне 6 точки. Трябва да си ги вземем при гостуването в Малта и домакинството на Чехия. Останалите два мача - с Италия и Армения навън, са тежки. В Ереван ще е много сложно. Убеден съм в това. Нуждаем се от по-голяма стабилност в защитата, което е видно. Особено срещу високи нападатели изпитваме притеснения. Емо Бадема например не може да се справи в двубои с ръстови съперници, за което алармирах отрано", заяви Вуцов.

"Според мен заслугата за стратегическото реми в Копенхаген е най-вече на Иван Иванов. Точката настина е безценна. Той се е превърнал в страхотен играч. Момчетата да са наясно, че не бива да пропускат отличния шанс. На Мондиал се ходи не 10 пъти, а веднъж в живота. Всички да бъдат с отворени очи и да продължават така. Трябва да слушат Любо Пенев. Той е архитектът на всичко хубаво досега. Каквото им каже, да попиват и да не се отпускат, защото би било пагубно. Радвам се на успехите на националния и се гордея с тях. Видяното в последните месеци вдъхва оптимизъм", допълни бившият треньор.