Дългогодишният изпълнителен директор на БФС и дясна ръка на вече покойния Иван Славков – Иван Вуцов, нападна благодетеля на Литекс Гриша Ганчев. Повод за думите му е доскорошният съдия Цветан Георгиев, който днес приключи официално кариерата си с бенефис в зала “Универсиада”. Не е тайна, че след натиск от страна на Ганчев реферът беше отстранен от съдийството и след това той взе решение да прекрати преждевременно кариерата си.

“Познавам се с цялата фамилия на Цецо. Всички те са мои приятели. Поканиха ме на бенефиса му и дойдох въпреки студеното време и все още недоброто ми здравословно състояние. Не съм напълно възстановен от втората операция, която претърпях. Мисля, че е грешка Цецо толкова рано да приключи със съдийството. Кариерата му беше унищожена от един човек, който доста хора. Това е Гриша Ганчев. Той го унищожи, или как да кажа, накара го да прекрати кариерата си. Неправилна беше кампанията, която беше направена, за да го ликвидират. Мисля, че той можеше и имаше какво да даде на съдийството”, заяви Иван Вуцов.

“Не мога да кажа кой трябва да поеме съдийската комисия, защото не съм управляващ фактор. Смятам, че Антон Генов и Цветан Георгиев имат качества да ръководят и ще бъде хубаво, ако бъдат в нея", коментира още Вуцов.

Бившият ръководител коментира и скандала с бившите пловдивски арбитри Лъчезар Йонов, Емил Митев и Петър Тарълов, които ръководиха контролата между Вердер Бремен и АЗ Аалкмар. Йонов се представи с чуждо име – Райчо Райчев и предизвика поредния скандал. “Отвратен и ужасен съм от това. Жалко е, че така се получи, защото не влияе добре върху авторитета на българския футбол. Не мога да кажа дали тримата са замесени в схеми с черно тото или уредени мачове, но е твърде възможно. Има легален и правилен начин, по който да станат нещата. Защо трябваше да го правят така”, допълни бившия ръководител.

“За Костадин Хаджииванов се говореше още, когато беше президент на Беласица (Петрич). Не знам дали е вярно, но при всички положения това не допринася за развитието на българския футбол, а напротив", завърши Вуцов./БЛИЦ