Легендата Иван Вуцов коментира победата на националите над Словения с 2:1 в Любляна в старта на новия турнир Лига на нациите.

"Радвам се, че победихме и видяхме подобрение в представянето на отбора, но първо смятам, че това начинание да има такъв турнир Лига на нациите е добро, защото така контролите се заменят от официални срещи с висока отговорност. А това е хубаво за нашия отбор, който в Любляна показа, че се завръща към това, което всички хора искат, а то е именно да покажем, че в България има футбол, че не се е загубил. Това нещо пролича в организацията, в подхода към срещата и изявите на отделните футболисти. Целият отбор игра хомогенно, подкрепяха се един друг, помагаха си, всичко в играта бе на ниво. Получи се добра амалгама между отделните 14 човека, които се раздадоха", коментира пред "Тема спорт" Иван Вуцов.

"Норвегия е неприятен отбор и такава ще е и самата среща. Не трябва да ги подценяваме и да лежим на това, че сме победили Словения. Длъжни сме срещу Норвегия да покажем още по-добро ниво, за да се получи надграждане. Началото е добро, но още нищо не сме постигнали", добави бившият футболен функционер.

За автора на двата гола срещу Словения - Божидар Краев, Вуцов коментира: "Справи се много добре. Целият отбор беше на ниво. Не искам да изтъквам никого. Футболът е колективна игра. Когато има грешки, можем да говорим за индивидуалности, но сега имаме положителен знак и плюсът трябва да е за всички. А и нямаме кой знае какъв избор от играчи и класа, за да имаме големи претенции."

УЕФА ЛИГА НА НАЦИИТЕ - ГРУПИ И ПРОГРАМА