Ивайло Чочев бе избран за „Най-добър полузащитник“ и остана трети в класацията за „Футболист на 2022 година“. Халфът на ЦСКА 1948 заяви, че има запитвания за него и ако има добра оферта, би искал да излезе отново в чужбина.

„Доколкото знам има запитвания в клуба за мен. Ако ръководството е удовлетворено от някоя оферта, която устройва и мен, може да се стигне отново до трансфер в чужбина. Когато играеш за националния отбор, е нормално да имаш няколко гласа отгоре. Аз съм горд от тази награда. Момчета, които са пред мен го заслужават“, сподели Чочев след церемонията.

„Разбира се, че искам да играя за националния отбор. Кой не би искал да играе за националния отбор.Така е преценил треньорът. Не сме имали разговор. Кой ще се вика, преценява треньорското ръководство. Имаме добри млади футболисти, които показаха, че могат да играят добре. Дано се класираме за следващото Европейско", добави халфът.

"Головете ми са плод на много работа в тренировките, концентрация, когато съм на терена. Засега нямам амбиция да стана голмайстор. Прекалено е рано. Има много нападатели, които са близо до мен“, завърши Ивайло Чочев.

 Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023