Четирима от кандидатите за президент на БФС също се представиха накратко пред делегатите на Общото събрание на клубовете. Познатият във футболните среди Ивайло Дражев излезе със сензационно предложение за провеждането на първенството. Според него е по-добре да се премине към вариант пролет-есен.

"За тези млади хора, които не ме познават. Собственик съм на автентичния клуб Черноморец. Има много собственици на клубове които направихме игрища школи и стадиони, а не можем да участваме във футбола. Надявам се да сте обективни. Залата обикновено не претегля делегатите по техните възможности. Не смятам да излагам някакви нови виждания. Мисля, че БФС е доживял за едно по-сериозно управление. Управителният орган представлява сдружението, не президента. Няма логика един човек да управлява системата на БФС. Затова общото събрание на зоните трябва да избират своите представители. За да не може след това администрацията да се оправдава. Тези представители на зоните, трябва да са част от Изпълкома. Организацията трябва да бъде обединението. Нямаше нужда цялото министерство на вътрешните работи да е отвън. Нямаше нужда от толкова охрана. Ние не сме престъпници. Струва ми се, че сезон пролет-есен е по-подходящ за провеждането на първенството у нас предвид атмосферните условия. Другото ми предложение е относно участието на чужденците в първенството. Мога да ви кажа, че в момента, в който Черноморец започна да играе само с млади български момчета, тогава видяхме нашите успехи. Броят на чужденците трябва да бъде намален - трябва да са някакви изключително открояващи се", каза Дражев.

"Целта на моята кандидатура бе да повдигна дебат по проблемите на футбола - футболни неща, методики, но това не се получи. Благодаря на всички медии, които ми дадоха шанс да покажа вижданията. Вината за липса на дебат е на Борислав Михайлов, който го избягваше и не искаше да застане срещу другите кандидати. Имах идея да покажа идеи, но виждайки какво се случва се отказах. Много сме далеч от всичко. Нямаше програми. Програмата на Борислав Михайлов е вече изминала и казаха, че е преизпълнена. Ако това е преизпълнена програма няма смисъл да се пиши програма. Имахме програми и аз, и Димитър Бербатов. Обръщам се към Емил Костадинов, който твърдеше, че другите екипи нямат програми. Г-н Костадинов, ако влезете в интерент и напишете Георги Захариев и го напишете правилно, ще намерите програмата. Сред нас има хора по-големи от мен, които са успели в живота", заяви Георги Захариев.

 „Искам да ви благодаря от все сърце за времето, което сте отделили да дойдете на това събитие. Огромно уважение и благодарности за всеки, които се занимавате с футбол. Знаете че подкрепям промяната. Нека всеки гласува по съвест,“ обяви от трибуната президентът на Марица Христо Христов, който също е кандидат да оглави БФС.

"Последно време е модерно да се говори за промяна. Колкото повече се говори за промяна в България, почти нищо не се случва. Ще предложа екип от изключително стойностни и качествени хора. Аз съм тук, за да видите, че не съм се отказал", заяви Христо Порточанов.