Селекционерът на националния ни отбор по футбол Ивайло Петев беше най-важният  гост на официалния жребий за трети кръг на Лига България, организирана от БАМФ.

Специалистът определи 16-те двойки за турнира. Петев получи специален плакет за приноса си към към минифутбола у нас. Призът му бе връчен от шефа на БЛФЗ Лъчезар Паланков с благодарности.

Селекционерът пожела късмет на всички участници и ги помоли да не му се сърдят, ако им изтегли тежък жребий.  32 отбора достигнаха до тази фаза, след като спечелиха мачовете си от 2 кръг. Отборите отново бяха разделени на две - поставени и непоставени, подредени по коефициенти. Всичко се решава в един мач на неутрален терен.

Мачовете ще се изиграят на 16 и 17 май, като отново се играе на неутрален терен, в директна елиминация в един мач. Победителите ще играят в 4 кръг, като заедно с 16 отбора, отпаднали от Шампионската лига, ще участват в жребия, който ще се проведе на 20 май. Мачовете от този кръг е планирано да се изиграят на 30/31 май. Пети кръг по план ще бъде на 13/14 юни, като жребият ще се изтегли на 3 юни. Последното стъпало преди Финалната четворка ще се изиграе на 27/28 юни, като двойките ще бъдат разпределени на 17 юни.