Треньорът на АЕЛ (Лимасол) Ивайло Петев разкри подробности около бъдещето се. В интервю пред "Гонг" българският специалист даде повече яснота около настоящия си отбор, "Ботев" (Пд), "Левски" и азербайджанския Габала.

"Имам действащ договор с АЕЛ. Какво ще се случи, до няколко дни ще стане ясно. Предстои ми разговор с ръководството, на който ще изложа моите идеи занапред. Ако ги приемат, продължаваме заедно, ако не, ще видим какво правим. Имам още две години договор с клуба. Имам условия, свързани с организацията, във всеки един аспект. Разполагам и с опция.

Искам да запозная управата как аз виждам нещата. За мен от значение е да бъда в отбор, който се бори за титли. Огорчен съм, че не успях да стана шампион на Кипър, но има и такива дни. Купи се печелят и губят. Важното е да си там, където са те. А аз точно това искам, това е моето мислене", коментира Петев.

Той отрече категорично информациите, които го свързват с "Ботев" (Пд) и азербайджанския Габала.

"Нямам покана от "Ботев". И за Габала не отговаря на истината. Не знам причината за тази информация."

Двукратният шампион на България с Лудогорец не пожела да коментира евентуалното си второ назначаване начело на "Левски". Както е известно, новият спортен директор Георги Иванов-Гонзо обяви, че Петев е вариант пред него за треньор на отбора. В последствие се оказа, че специалистът отпада като опция.

"В момента имам действащ договор. Той е за още две години, коментира така наставникът въпроса за 100-годишния клуб и продължи: - Искам да поздравя "Левски" за празника. За съжаление не успях да присъствам."