„Моля ви, не ме вкарвайте в интриги. По време на гостуването ми в актуално студио „Дерби” днес при журналиста Георги Симеонов не съм говорил нищо против Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев”, заяви пред БЛИЦ фаворитът за заместник на Любослав Пенев в националния отбор Ивайло Петев.
 
„Беше ми зададен въпрос за отношението ми с Домусчиев. Отговорих, че не сме се чували от година и половина, но сме си запазили добрите отношения. Даже споменах, че се видяхме онзи ден на мача между Лудогорец и Ливърпул.
 
Името на Гриша Ганчев пък изобщо не беше споменато на разговора ми с медиите. Така че, наистина ви моля да не се изопачават думите ми и да не се вадят от контекста на изказването ми. Винаги съм бил коректен човек и никога не съм си позволявал да нападна някого. А мога ли да сторя това срещу хора, с които съм работил и които са ми дали страхотния шанс да се изявя – първо като футболист, а после и като треньор. Нищо лошо не съм видял нито от Кирил Домусчиев, нито от Гриша Ганчев. Напротив”, добави Петев. 

"Явно обстановката тук е такава. Започвам сериозно да се замислям дали си заслужава да се връщам да работя в България при положение, че в публичното пространство излизат думи, които никога не съм казвал", каза пък Петев по-късно в декларация, която разпространи чрез БТА.