Силното представяне на нападателя на "Ботев" (Пловдив) Цветелин Чунчуков през пролетния дял може да му донесе място в мъжкия национален отбор. Селекционерът Ивайло Петев умува да повика нападателя за евроквалификацията с Италия на 28 март.

Чунчуков вече попадна сред избраниците на треньора на младежката формация Антони Здравков за евроквалификацията с Уелс на 31 март, но може да бъде отзован. 20-годишният футболист се превърна в основна фигура при "канарчетата". От началото на сезона той е взел участие във всички 21 мача за първенство, в които вкара 5 гола.

В плановете на Петев са още двама състезатели на "Ботев". Това са десният бек Йордан Христов и халфът Мариян Огнянов. Вероятността те да бъдат повикани за сблъсъка със "Скаудра адзура" обаче е по-малка от тази при Чунчуков.

Селекционерът ще събере футболистите на лагер още от 21 март на базата в Правец. Там ще протече последната част от подготовката за евроквалификацията срещу Италия седмица по-късно. С 24 часа ще закъснеят само тези, които имат мачове същия ден с клубните си тимове.

Нашата група "Н" за европейските квалификации