Ивелин Попов разказа кои са хората, опитали да го върнат в националния отбор, но без успех. Играчът на руския Ростов е категоричен, че повече няма да играе за държавния тим. Попов и съпругата му Елена Паришева дори гостували в Пловдив на националния селекционер Георги Дерменджиев и жена му, но и това не е довело до промяна на решението му.

"Благодаря на Георги Дерменджиев. Той беше един от хората, в които наистина видях желание да ме види в отбора. Срещахме се с него, постоянно бяхме в контакт, след всеки мач за първенството се чувахме и обсъждахме и други двубои. Бяхме в Пловдив с моята съпруга, с г-н Дерменджиев и неговата съпруга, поговорихме си. Аз извадих моите доводи пред него. Михаил Касабов беше другият, който имаше желание наистина да се завърна. Всички други, които даваха интервюта - не съм имал разговор с тях", обясни Попов пред bTV.

"Преди Нова година Гриша Ганчев ми звънна и също така ми каза, че е хубаво да се върна, за което му благодаря. Аз съм си взел решението, казах им го, даже мисля, че е излишно повече да се коментира. Нека се концентрират върху тези, които са здрави и във форма и да продължават без мен", добави играчът на Ростов. 

Попов говори и за положението в Русия, където вече има над 400 случаи с коронавирус. "Като цяло мерките не са така затегнати, както в България и в редица други държави по света. Лично за нас, за Ростов мога да говоря. Тук няма ограничения и карантини. Във футболния клуб всеки ден тренираме, децата си ходят и на детски градини, на училище. Засега не са така затегнати нещата, както в други страни. Не можем да кажем, че не се притесняваме, но самата нация тук възприема по-спокойно нещата. Виждате дори от новините, че пращат в Италия медици, учени, военни, указват помощ", разказа Попов.