Селекционерът на българския национален тим по футбол Георги Дерменджиев потвърди, че бившият капитан Ивелин Попов е отказал да се завърне в отбора, независимо от проведените разговори помежду им преди баражите за европейското първенство. Дерменджиев благодари на Попето за свършеното до момента с националната фланелка.

"На Ивелин Попов трябва да му благодарим за това, което е свършил за националния отбор за този период от време. Той си държи на думата, трябва да се съобразим с неговото решение. Той си държи на решението, а и със семейството му говорихме, има много неща, които трябва да се съобразят при него", потвърди селекционерът пред БНТ.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Важното за мен е кога ще се поднови българското първенство. Естествено, съобразяваме се с динамичната обстановка в момента", добави Дерменджиев във връзка с извънредното положение заради пандемията от коронавирус и спирането на повечето шампионати на Стария континент.

Както е известно, УЕФА отложи европейското първенство за 2021 година, а целта всички спрени шампионати да бъдат завършени до края на юни.