Капитанът на националния отбор Ивелин Попов изрази оптимизъм преди квалификациите за Мондиал 2014 с Малта и Дания.

“Всички искаме да играем добре и да се поздравим с две победи. Готвим се нормално, обстановката е добра. Не смятам, че Малта е лош отбор, но сме длъжни да ги победим. Трите точки от тази среща са жизненоважни за нас. В момента цялото ни внимание е насочено към този съперник. Първо мислим за Малта, мачът с Дания е чак след това. Но като цяло съм на мнение, че шест точки в тези две срещи са напълно реална цел”, коментира Ивелин Попов.

От днес той вече тренира наравно със съотборниците си, въпреки че в началото на лагера наблягаше на заниманията във фитнеса.

“Чевствам се добре. Отпочинах след мача ми с Динамо (Москва) и пътуването от Краснодар и вярвам, че ще се представя на ниво. Имах един удар в коляното и лекарския щаб прецени, че е по-добре да наблегнем на възстановяването. Сега обаче всичко е наред”, продължи още Попов.

”Христо Стоичков каза, че трябва да се притесняваме от мача с Малта, а Дания ще развее бялото знаме. Дано не е прав за първата ни среща. Знаем, че Малта няма да пристигне у нас, за да падне с 5-6 гола. Съперникът е сериозен, но ще вземем мерки и не мисля, че трябва да се притесняваме толкова много. И в същото време се надявам Стоичков да познае за Дания”, завърши Попов.

Мачът с Малта е в петък от 18:00 часа на стадион "Васил Левски", а след това във вторник националният отбор гостува на Дания.