Иво Тонев коментира работата си в “Левски” в последно време. Според думите му той е ангажиран изцяло и единствено със строежа на Сектор “А” и не се меси в спортно-техническите процеси на “Герена”.

“Доколкото съм запознат Тодор Батков продължава да финансира клуба и не му е никак лесно на човека. Не знам Тони Здравков да е подал оставка, а и с Йовов не разговаряме. Случва се да се чуваме по телефона, но по общи теми. Нито ме пита, нито ми иска мнението. А и да ми го иска, не бих се ангажирал да го съветвам, тъй като не съм в кухнята. “Левски” е “Левски” и никой няма право да го отписва с лека ръка или да гледа по лош начин. “Левски” е доказал, че може да се справя в трудни моменти. Вярвам и съм убеден, че спортно-техническото ръководство ще намери верния път да заиграе добре. От тези два мача, които гледах до момента, не играха добре – нито срещу Славия, нито срещу Локомотив София. Поради тази причина се получиха тези лоши резултати. Предстои мач ЦСКА, един по-особен мач за всички левскари. Ако съумеят да покажат това, което могат, ще промени настроението на “Герена”, заяви Тонев пред БиТиВи Екшън.

“Специално за финансирането не съм запознат. Знам само, че Тодор Батков продължава със собствени средства да издържа клуба и не му е лесно. Доколкото съм запознат няма забавени плащания към момента. Повече от две години съм свързан с “Левски”. Винаги сме имали изключително коректни и професионални отношения с Тодор Батков. Така е било, надявам се така да бъде и за в бъдеще. Информирам го какви разговори водя, какво се опитвам да правя. Човекът е декларирал, че където може ще помогне. Не се интересувам от чисто спортно-технически план какво се случва в клуба. Не съм запознат и не искам да се бъркам. За Наско Сираков – до ден днешен се чуваме, говорим си. Да кажа, че се радвам, че имахме възможност да работим заедно”, допълни Тонев.

Article.jpg