Ново раздвижване на пластовете има при преговорите между "Левски" и посочения от Бойко Борисов нов инвеститор в клуба. Външнотърговска банка (ВТБ) на Русия е в постоянен контакт с мажоритарния собственик на "сините" Тодор Батков, а според премиера не е изключено около Нова година да има сделка.

ВТБ гласи за свой представител в "Левски" Иво Тонев, твърди donbalon. В момента той се води в отпуск до края на годината като изпълнителен директор на Локомотив (София). Тонев подаде оставка тази есен след загубата от "сините" с 0:4, но президентът на "железничарите" Николай Гигов не я прие. Шефът на тотото официално не е изпълнителен директор на Локо (Сф) от 15 ноември, но все пак ще продължи да бъде директор в клуба от "Надежда" до 20-и този месец. Тогава изтича мандатът на съвета на директорите, чийто изпълнителен член е Тонев. За 9 януари е предвидено да се проведе общо събрание.

Тонев беше Общински съветник в листата на ГЕРБ. Близостта му до Бойко Борисов е известна на спортната общественост, а идеята е той да бъде излъчен като лице на новия спонсор/купувач на "Левски" от Русия.