Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев се захвана със странния мач на старшата възраст срещу Черноморец (Бургас), загубен с катастрофалното 0:6. Двубоят беше от първенството на Елитната юношеска група до 19 години, в която шампион са именно "сините", но въпреки това ядоха голям пердах на стадиона в Поморие.

БЛИЦ разбра, че тази вечер Тонев е искал обяснение от треньора Владко Шаламанов. Специалистът беше поставен начело на старшата възраст на "Левски" преди две седмици, а в същото време досегашният наставник на формацията Викторио Павлов беше изпратен да води по-малките таланти - набор 1995, които досега имаха за треньор Шаламанов. Те обаче не се състезават в Елитните групи. Шаламанов недоумявал как така се е стигнало до тежката загуба от Черноморец, като заявил на Тонев, че "сините" играли неузнаваемо слабо. На същото мнение бил и шефът на ДЮШ Ясен Петров, който категорично обявил пред Тонев, че не може и дума да става за "черно тото", каквито слухове бяха породени след получения изненадващ резултат.

Дори вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев информира, че футболната централа ще провери въпросната среща на юношите на "Левски", както и тази между ЦСКА и "Ботев" (Враца), загубена от "армейците" с 2:4.

"Виждате, че предприемаме сериозни мерки в борбата с "черното тото". Извадихме Спартак (Плевен) от първенството на Елитната юношеска група", каза Фурнаджиев по-рано през деня.

Мнението си за мача в Поморие пред Иво Тонев са дали не само треньорът Шаламанов и Ясен Петров, а и членът на Управителния съвет на клуба Николай Илиев, както и Божидар Искренов-Гибона - мениджър ДЮШ, който бил със "сините" в злополучното гостуване край морето.