Треньорът на Пирин Иво Тренчев открито заяви след загубата с 1:2 от ЦСКА в 14-ия кръг на efbet Лига, че ситуация в клуба е тежка, но се надява след две седмици положението да се успокои.

"Първото полувреме беше добро за нас. Това, което говорихме да дадем битка, го направихме. Поведохме и в резултата, което беше добре. Не мога да бъда недоволен от битката, желанието. За съжаление загубихме мача. Доволен съм от това, което показахме, но резултатът не е в наша полза", започна Тренчев. 

"ЦСКА притежават голяма качество в атака нормално да ни поставят под натиск. Идеята беше през втората част да разчитаме на контраатака, в защита се пропукахме два пъти. Хвърлихме доста усилия, ще видим как ще се представим срещу един много добър отбор като Черно море в следващия мач."

"От десето място надолу отборите понякога отстъпват на топ отборите. Нормално е. Това е труден противник, няма какво да крием. Резултатът е лош, но от играта не мога да бъда недоволен. Ако бяхме взели нещо от мача, щеше да е още по-добре. Не е дошъл моментът в който Пирин да може да седи като равен с равен с такива отбори", каза още той. 

"Заплати няма забавени, по-скоро има някакви премии. Времената не са трудни само за нас. Предстоят избори клубът е общински и ще се реши какво ще се случи с отбора. Аз не мога да знам дали главите на играчите са чисти. Ние си гледаме да си вършим нещата на терена. Ситуацията е сложна и трудна и няма какво да го крием. Надявам се след 2 седмици като се регулират нещата да се поуспокои. Всички искаха да видят мъжка игра и раздаване - това се получи", завърши Тренчев.