ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Националният ни отбор ще изиграе интересна контрола в петък в Баку (Азербайджан) срещу Танзания, който е на 119-ото място в световната ранглиста на ФИФА. България пък е на №83.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Maчът е от 13:00 часа и е част от приятелския турнир FIFA Series. Във втората среща България ще играе срещу домакина Азербайнджан в понеделник (25 март).

Страната от Източна Африка може да ни превъзхожда над девет пъти по площ (947 303 кв. км) и почти 10 пъти по население (над 61,7 млн. жители), гордее се с най-високия връх в Черния континент (Килиманджаро - 5895 метра), но футболните й параметри са доста под нивото на избраниците на селекционера Илиан Илиев.

Така например само капитанът Кирил Десподов (6 млн. евро пазарна цена към момента, според "Трансфермаркт") струва почти колкото целия национален тим на африканската страна. Съперникът ни е оценен на общо 6,28 млн. евро (за сравнение - България струва 33,03 млн. евро).
 
Най-скъпият играч на африканците е съотборникът на Десподов в ПАОК Мбуана Али Самата. Той е оценен на 1 милион евро. Самата обаче отпадна от състава на съперника, тъй като е освободен за турнира в Баку по семейни причини.
 
Това ще бъде първи мач между България и Танзания. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!