Френският защитник Жереми Родригес продължава да бъде с неизяснен статут. От ЦСКА обявиха, че са уволнили дисциплинарно него, както и Бенжалюн, Тенгариня и Нилсон Антонио. Оказа се обаче, че догово­рът на французина е вали­ден. Той говори по всички интересни теми, свързани с „червените'.

Защо от ЦСКА те уволниха дисципли­нарно?
-Не знам как го направиха, защото никога не е имало официален доку­мент в БФС. Оба­дих се на федера­цията, за да разбе­ра правилно ли е това, което прави ЦСКА. Всичко вече е дадено на ФИФА. Говорим за коме­дия, не може да се прави така.

-Каква беше точната причина от ЦСКА да взе­мат тази мярка?
-След последния мач имаше среща и се разбра, че мога да отида на почив­ка. ЦСКА направи интрига, за да мо­же да стане проблем с контракта ми. Имам договор за 20 месеца, но ис­кат да ми платят само са два. Не мо­же така.

-Каква е ролята на Георги Илиев-Майкъла в цялата тази история?
-Майкъла да ка­же, защото той знае всичко. На не­го му харесва да говори с журналис­тите и да казва, че е голям шеф в ЦСКА.

-Не те ли е яд, че прие да преми­неш в ЦСКА?
-ЦСКА е голям отбор и след Локо (Пд) няма много по-добри тимове. Може би "Левски" и Лудогорец. ЦСКА ме искаше от мно­го време и казах „да".

-Имало ли е оферти за теб от други клубове?
-Имах възмож­ността да заиграя във френския ФК Париж, в който ра­боти Жак Сантини. Нещата обаче про­паднаха заради не­уредиците с дого­вора ми с ЦСКА.

-Какво предс­тои оттук ната­тък за теб?
-Тези два послед­ни месеца бяха много лоши, това беше големият проблем. В Локо Пловдив всичко бе­ше добре, но в ЦСКА - не. Сега заминавам за Франция, където очаквам разреше­ние на казуса си в очакване на транс­фер в отбор от Из­раел или Тайланд.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ