Нападателят на Витоша (Бистрица) Екундайо Джаейоба е изхвърлен от тима, заради публикация във Фейсбук, научи БЛИЦ. Бившият нападател на “Левски” е имал неблагоразумието да публикува в социалната мрежа снимка с изпълнителния директор на Марек (Дупница) Иво Паргов. Под фотото Дайо написал “Само Марек”. Джаейоба е бивш футболист на дупничани и явно таи топли чувства към клуба.

Действията на нападателя вбесили ръководството на тима, в който се подвизава Бойко Борисов, които веднага го привикали и му обяснили, че е освободен от отбора.

Причината за скандала с Джаейоба е фактът, че Марек и Витоша спорят за първото място в Югозападната “В” група. Тимът от Бистрица е лидер в класирането с 51 точки, а дупничани са с 2 по-малко на второто място.

33-годишният нигерийски нападател е в България от 2000 година. Той има близо 250 мача в “А” и “Б” група. Играл е за Велбъжд, Локомотив (Пловдив), “Левски”, Черноморец, Вихрен , Етър, Доростол, Марек и Витоша. Трансферът му в Бистрица стана факт в края на миналата година. Публикацията във Фейсбук обаче прекрати отношенията на Дайо с тима и той отново е свободен да си търси нов клуб.