Делегацията на БФС ще участва в срещата за определяне на програмата в квалификациите за Евро 2012. Официалните разговори започват тази сутрин в 10 часа българско време и по програма би трябвало да приключат до 15 часа. Нашите са в една група заедно с Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора.

Начело на българската група е президентът на БФС Борислав Михайлов заедно с вицепрезидента Атанас Фурнаджиев, директорът на националния отбор Наско Сираков и селекционера Станимир Стоилов. Още преди официалната вечеря Михайлов проведе кратка среща с колегата си от черногорската федерация Деян Савичевич, а малко по-късно разговаря дълго и със селекционера на Англия Фабио Капело. Обсъждането на възможните дати за мачовете от група "G" на няколко пъти бе прекъсвано от тревожния звън на мобилния телефон на Фабио Капело, който получаваше актуална информация от Италия за току-що получилия контузия английски национал от Милан Дейвид Бекъм, предава сайтът на БФС.

В разговора Капело подчерта, че отлично си спомня вратаря Борислав Михайлов, а сега гледа с респект към него като президент и към българския национален отбор като съперник в квалификациите за Евро 2012. От своя страна Михайлов пожела успех на Англия на предстоящото световно първенство и в същото време изрази решимост да отстоява вижданията на българската делегация по отношение на предстоящите официални преговори за програмата на европейските квалификации./БЛИЦ