Сериозно наказание грози юношеския национал на България по футбол, ако се докаже, че е участвал в "черно тото". По информация на "Меридиан Мач" в БФС обсъждат изхвърлянето му от футбола. Според членовете на Изпълкома наказанието за подобно провинение трябва да бъде между една и две години. При установяване на вина на играча "Х" родната централа ще свика извънредно заседание.

Както е известно, версията е, че състезател от юношеския национален тим се е срещнал с бившия вратар на Локо (Сф) и Видима-Раковски Даниел Гяуров на бензиностанция в Правец. МВР води разследване по информация, че 20-годишният страж е опитал чрез играча "Х" да накара някои негови съотборници да играят симулативно по време на Евро 2014 в Унгария.

Разбира се, срещу това те щели да получат тлъсти пачки. Слуховете са, че става въпрос за по 10 хиляди евро на калпак. Планът обаче пропаднал, защото целият замисъл бил съобщен на селекционера Александър Димитров.

В момента се води следствие и се разпитват различни хора. Самият Гяуров отрече вчера категорично да е участник в подобна схема, като заяви, че с него се опитват да измият провала на националите на европейското, които загубиха и трите срещи без да вкарат гол.

БЛИЦ направи ексклузивно разкритие, че Гяуров се е срещнал на бензиностанция край Правец с един от юношеските национали преди заминаването на "трикольорите" за Европейското в Унгария. Мълвата е, че това е бил Стивън Петков, който това лято смени "Левски" с Лудогорец. Той беше един от освободените от Александър Димитров преди заминаването за Унгария. Другите бяха Димитър Тодоров (Черноморец), Владислав Мисяк ("Левски"), Емил Стоев (Славия) и Георг Василев (Локомотив София).

Както експертът по почтеността в БФС Марио Костурков, така и Александър Димитров, не пожелаха да разкрият пред БЛИЦ името на футболиста от юношеския национален отбор. Селекционерът на България обаче съобщи, че има още замесени играчи, не е само един.