Ръководството на БФС и Професионалната футболна лига реагира светкавично и намери начин да лиши ЦСКА от евентуално предимство. Става въпрос за турнира за Купата на България. От този сезон отново се връща старата формула - победителите да се излъчват само в един мач, т.е. да няма реванши. Досега обаче, когато се играеше само в една среща, домакинско предимство получаваше отборът от по-ниска група. Така ЦСКА, ако се паднеше с тим от "Б" или "А" група, трябваше да бъде домакин. Това обаче явно не се харесва и в новата наредба са записани промени.

Единствено за 1/16-финалите отборите са разделени в две урни. Едната е с 10 тима от елитната група и първите 6 от класирането във втора дивизия от миналия сезон - Локомотив (Горна Оряховица), Банско, Добруджа, Созопол, Нефтохимик и Ботев (Гълъбово). Другите осем отиват във втора урна с представителите от предварителната битка при аматьорите и ще са домакини на срещите.

Следващите етапи - 1/8-финали, 1/4-финали и 1/2-финали, също са в един мач, но в наредбата е записано изрично, че домакин е отборът, изтеглен първи от двойката при жребия. Т.е. в случая ЦСКА, ако се падне с противник от по-горна група, няма да има домакинско предимство, а ще разчита на жребия.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2014/2015


КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2013/2014