Треньорът на ФК Черноморец 1919 Георги Чиликов е подал оставка в петък вечер, информира Флагман.бг. Той си тръгва ден преди домакинската среща с Верея (Стара Загора) и серия от трудни мачове, които са ключови за целите през новия сезон в Югоизточната трета лига.

Чиликов оставя Черноморец на върха в класирането след 5 победи и 2 равенства в първите 7 кръга.

Напускането му е изненадващо, а според близки до клубните дела, причината е несъгласието му отборът да се пренесе на базата в квартал “Долно Езерово“.

ФК Черноморец 1919 взе на 30-годишна концесия стадиона в бургаския квартал и обяви планове със собствени средства да изгради модерен спортен комплекс – с три игрища, нови съблекални и трибуни.

До този ход се стигна след смъртоносната прегръдка от дружествата, свързани с Митко Събев, пише още бургаският сайт. Малко известен факт е, че наемът за ст. “Черноморец“, който в последните няколко години бе реновиран от клуба, е повишен драстично – до 12 хил. лева на месец. 

Утрешният мач с Верея ще е исторически, защото се очертава да е последният в родния дом на Черноморец. Още в понеделник клубът се изнася и мести трайно в кв. “Долно Езерово“. Това не се е харесало на Чиликов и той е настоял отборът да играе на ст. “Лазур“, но му е отказано, защото наемът там ще е още по-сериозен. Заради това, той е хвърлил оставка.