Юношеският национален отбор на България до 17 години счупи каръка срещу един от най-големите кошмари на родния футбол и направи 0:0 с Швеция. Мачът бе втори за нас от квалификациите за Евро 2012. Селекцията на Александър Димитров засега заема третата позиция в група 8 с една точка.

Всички мачове от нашата група се играят в Молдова, а следващият ни мач е на 26 септември (понеделник) именно срещу домакина. България загуби от Грузия с 2:3 в първия си мач.

За следващата фаза на квалификациите се класират първите два отбора от всяка група, както и двата трети с най-добри показатели. В следващият елитен кръг, който ще се играе през пролетта, двадесетте и осем класирали се отбора ще играят в седем групи от по четири отбора. Победителите в групите се класират за финалите, заедно с отбора домакин от Словения. Във финалната фаза през месец май 2012 отборите ще бъдат разпределени в две групи по четири отбора, като първите два се класират за полуфиналите.

Съставът на България: Георги Китанов, Денислав Мицаков, Любомир Илиев, Александър Василев (80 - Димитър Маймунков), Стивън Петков, Никола Колев, Георги Минчев (72 - Милчо Ангелов), Станислав Дрянов, Михаел Орачев, Мики Орачев, Петър Чобанов

Отбор Мачове Победи Равни Загуби Г.Р Точки
1.Швеция 2 1 1 0 3:0 4
2.Грузия 1 1 0 0 3:2 3
3.България 2 0 1 1 2:3 1
4.Молдова 1 0 0 1 0:3 0