ЦСКА е вторият полуфиналист в турнира за Купата на България след Локомотив (Пловдив). "Червените" елиминираха много трудно Ботев (Враца), осъществявайки обрат до 2:1. Героят е изненадващ - привлеченият тази зима от Дунав (Русе) Ахмед Ахмедов. Появилият се като резерва нападател вкара ценното попадение в 89-ата минута и класира ЦСКА напред в турнира. 

Преди това гостите от Враца шокираха "армейците", повеждайки в резултата в 22-ата минута. Крилото Даниел Генов се разписа във вратата на Густаво Бусато. В 67-ата Едвин Джеси изравни, за да се стигне до победния гол на Ахмедов в края. Преди него обаче избраниците на Антони Здравков бяха много близо до втори гол, но Петър Занев спаси домакините, избивайки топката пред голлинията след грешка на Бусато и последвал удар на Доминик Янков. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Мачът тази вечер беше много слабо посетен. Трибуните на стадион "Българска армия" останаха полупразни, след като феновете решиха да бойкотират отбора след шокиращата загуба с 1:2 от Царско село. Запалянковците дори разпънаха транспарант в сектор "Г", насочен към собственика Гриша Ганчев. Недоволните цесекари го попитаха: "Господине, докога ще си играйкаме?".

Треньорът Милош Крушчич, който е недолюбван от голяма част от феновете на ЦСКА, реши да заложи днес на най-новото попълнение Върнан Анита. Бившият играч на Аякс и Нюкасъл за първи път започна титуляр за "червените". Капитанът Петър Занев пък се завърна в състава след изтърпените две срещу наказание. 

Домакините доминираха през по-голямата част от мача, но врачани първи вкараха. В 22-ата минута Петко Ганев стреля към Бусато, топката се отби в гредата, но Даниел Генов беше на точното място, за да я довкара - 0:1.

В 33-ата ЦСКА като по чудо не изравни, след като Али Соу пропиля отлична възможност. В началото на втората част гамбиецът нацели лявата греда. В 58-ата минута пък Аласан Н`Диайе за малко щеше да си отбележи автогол, но вратарят Красимир Костов се намеси пеферктно и спаси, избивайки топката с невероятен рефлекс. 

Малко след това Крушчич реши да извади Соу и да пусне Ахмед Ахмедов. Сръбският треньор беше освиркан от феновете, които недоволстваха, че заменя голмайстора при положение, че ЦСКА изостава в резултата. Ахмедов, за когото това беше дебют с фланелката на "армейците", имаше основна заслуга за изравнителния гол в 67-ата минута. Той отигра добре една топка с гръб към вратата, последва пас в дълбочина, Едвин Джеси надбяга бранителите на врачани и вкара в долния десен ъгъл за 1:1.

В 74-ата минута Доминик Янков стреля от над 30 метра, след като Бусато беше доста напред от вратата си, но Занев изчисти от голлинията.

В 83-ата Джеси пропусна да вкара за 2:1, но това стори Ахмедов в 89-ата минута. Aласан Н`Диайе сгреши фатално, след като не успя да играе с топката, която му беше подадена от Костов, Белтраме овладя и комбинира с Ахмедов, който с точен удар отбеляза победното попадение и се превърна в герой - 2:1.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020

ЦСКА - БОТЕВ (Враца) 2:1
0:1 Даниел Генов (22), 1:1 Едвин Джеси (67), 2:1 Aхмед Ахмедов (89)

Срещата по минути:
1 - Начало на мача.
5 - Мазику се пребори за топката с Петко Ганев, подаде на Али Соу, той пое с гръб към вратата на гостите и пробва да отправи удар с пета, който бе блокиран.
7  Първи точен изстрел към една от двете врати. Петър Атанасов нанесе далечен удар, Бусато улови топката.
8  Али Соу вкара, но секунди по-рано беше маркирана засада.
15 - Красимир Костов спаси удар на Али Соу.
17  Домакините претендират за дузпа. Евандро иска нарушение на Андреас Васев в наказателното поле на ЦСКА, съдията Владимир Вълков подмина ситуацията. 
22  ГОЛ! Ботев (Враца) шокира ЦСКА, повеждайки в резултата - 0:1! Даниел Генов е точен. Петко Ганев стреля към Бусато, топката се отби в гредата, но Генов беше на точното място, за да я довкара и да открие резултата. 
38  Жълт картон за Петър Занев, който фаулира нахлуващия опасно към вратата на домакините Том.
45+1 - Край на първото полувреме.
---------------
46 - Начало на второто полувреме.
48  ГРЕДА на Али Соу! Едвин Джеси напредна отдясно и подаде на Соу пред наказателното поле. Гамбиецът стреля силно, но право в лявата греда на вратата на Ботев (Враца).
58  "Червените" отново претендират за дузпа, този път искат игра с ръка на Андреас Васев.
58  Отлична изява на Костов. Белтраме центрира отдясно, Аласан Н`Диайе пресече подаването, топката обаче се насочи към вратата на Ботев и вратарят успя да отклони в гредата. 
62  Том е сменен от Доминик Янков.
65  Милош Крушчич вади Али Соу и пуска Ахмед Ахмедов в игра. Това никак не се хареса на феновете, които бурно освиркаха сръбския треньор.
67  ГОЛ! Едвин Джеси вкара за 1:1! Влезлият като резерва Ахмедов се пребори за топката с Н`Диайе и подаде на Занев, той продължи към Джеси, който реализира в долния десен ъгъл на Красимир Костов. 
71  Кристиян Малинов заменя Рубен Пинто.
74  Гостите пропускат да поведат! Бусато сгреши, излизайки извън наказателното поле, топката попадна в Доминик Янков, който стреля, а върналият се назад Петър Занев изчисти пред голлинията и запази равенството. 
77  Ивайло Михайлов влиза за гостите, Чавдар Ивайлов напуска терена.
82  Авторът на гола за Ботев Даниел Генов е сменен от Даниел Гаджев.
83  Пропуск на Джеси от отлична позиция в наказателното поле на Ботев. 
86  Джеси е сменен от Енрике Рафаел.
89  ГОЛ! ЦСКА осъществи пълен обрат - 2:1! Ахмед Ахмедов на път да се превърне в герой за "червените". Aласан Н`Диайе сгреши фатално, след като не успя да играе с топката, която му беше подадена от Красимир Костов, Белтраме овладя и комбинира с Ахмедов, който с точен удар отбеляза така важното попадение. 
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. ЦСКА се класира на полуфинал след победа с 2:1 над Ботев (Враца).


ЦСКА: 13.Густаво Бусато, 19.Иван Турицов, 18.Брадли Мазику, 26.Валентин Антов, 24.Стефано Белтраме, 11.Петър Занев , 6.Рубен Пинто (71  15.Кристиян Малинов), 21.Едвин Джеси   (86  17.Енрике Рафаел), 5.Върнан Анита , 10.Евандро, 22.Али Соу (65  23.Ахмед Ахмедов )
Резерви: 30.Витаутас Черниаускас, 3.Жеферсон, 8.Греъм Кери, 9.Томи Юрич, 15.Кристиян Малинов, 17.Енрике Рафаел, 23.Ахмед Ахмедов
Треньор: Милош Крушчич

POFK Botev Vratsa
БОТЕВ (Враца): 33.Красимир Костов , 5.Петко Ганев, 37.Венцислав Керчев, 24.Aласан Н`Диайе, 4.Ангел Лясков, 11.Андреас Васев, 23.Владислав Узунов , 9.Даниел Генов  (82  6.Даниел Гаджев), 10.Петър Атанасов, 88.Том (62  8.Доминик Янков), 7.Чавдар Ивайлов (77  19.Ивайло Михайлов)
Резерви: 1.Христо Митов, 3.Деян Иванов, 15.Илия Миланов, 81.Атанас Зехиров, 6.Даниел Гаджев, 19.Ивайло Михайлов, 8.Доминик Янков
Треньор: Антони Здравков

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Владимир Вълков

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация