Бившият защитник Методи Томанов, който работи в ЦСКА като скаут и анализатор на противниковите отбори, си тръгва от Борисовата градина, научи БЛИЦ. Специалистът е сюрпризирал вчера шефовете си, след като им е връчил две молби – едната за отпуск, а другата за напускане. На стадион “Българска армия” останали изненадани, тъй като Томанов с нищо не подсказвал, че смята да си ходи от ЦСКА. В средата на месеца той е трябвало да пътува, за да наблюдава набелязани футболисти за лятната селекция на “червените”.
 
Методи Томанов е от няколко години на този пост, като преди това беше член и на несъществуващия вече Селекционен съвет на “армейците”. През януари той и друг скаут на клуба – Иво Димов, бяха в Бразилия за футболисти.
 
Томанов ще остане в историята с брилянтния пас, който даде за първия гол на Стойчо Младенов при историческата победа над Ливърпул с 2:0 на 17 март 1982 година. Тогава ЦСКА елиминира с 2:0 след продължения настоящия европейски клубен шампион и се класира за полуфинал в турнира за КЕШ.