Управителят на ОФК Пирин (Благоевград) Петър Занев и клубният секретар Велислав Елезов поемат отговорността за отпадането на клуба от елита. Утре, 28 май, се свиква пресконференция,  която ще се проведе  от 13:00 ч. на стадион  "Христо Ботев". 

„Когато се съгласих да поема управлението на клуба, поех отговорност за изпълнението на две задачи – финансово стабилизиране и запазване на мястото му в efbet Лига. С втората задача не успяхме да се справим. Нормално е при това положение да поема отговорността за това като подам оставка", oбясни Петър Занев в официалното съобщение от клуба.

"По отношение на финансите – въпреки отпуснатата през миналата година рекордна общинска субсидия от 850 000 лв., заварихме клуба в много тежко финансово състояние. Задълженията за заплати, данъци и към доставчици бяха близо един милион лева. Сметката на клуба беше запорирана, като в нея нямаше средства.  Ние успяхме да осигурим текущата издръжка на клуба до края на сезона, като в същото време намалихме задълженията до 430 000 лв. Субсидията от общината бе намалена до 450 000 лв. за 2024 г., с което облекчихме тежестта върху данъкоплатците. Към момента всички стари и текущи задължения за заплати са изплатени изцяло и клубът не дължи никакви пари на футболисти, треньори и служители. Макар, че не успяхме да останем в елита, спортно-технически направихме важни крачки към завръщане към мисията на клуба – представяне на футболния талант на Пиринска Македония. Сключихме първи професионални договори с двама футболисти от школата на клуба", коментира още Занев.

"Във всеки мач през втория полусезон реално игрово време записваха най-малко двама юноши на клуба. Средната възраст на полевите играчи, които взеха участие във втория полусезон, е 24 години. Благодаря на феновете на отбора, които не спряха да ни подкрепят до последния мач и бяха с нас на всяко гостуване. Огромно е разочарованието ми, че не успяхме да ги зарадваме с оставане в елита. Вярвам, че съвсем скоро Пирин ще се завърне в елита, където е мястото му. Но трябва да отбележим и един огромен успех – успяхме да консолидираме усилията на двама успешни и млади бизнесмени – Милен Стефанов и Георги Спасов, които ще бъдат основата на едно по-добро бъдеще за клуба", добави бившият национал.

"Преди пет месеца ясно заявихме, че поемаме обоснован риск, който директно насърчих. Заставам зад всяко решение на ръководството до момента. Оставката е морален акт", коментира Велислав Елезов.

С Пирин се разделя и отговорникът за връзки с медиите Йордан Грозданов, който пожелава успешно развитие на клуба, а на отбора бързо завръщане в групата на майсторите.

 

Петър Занев и Велислав Елезов подадоха оставки Управителят на ОФК „Пирин“ Петър Занев и клубният секретар Велислав...

Публикувахте от Пирин Благоевград/Pirin Blagoevgrad в Понеделник, 27 май 2024 г.