Заседанието на Изпълкома на БФС заседава малко повече от 2 часа, но Борислав Михайлов и компания не стигнаха до конкретно решение по казуса "Литекс". Стана ясно само, че ще бъде създадена специална комисия, която да разгледа детайлно случая. Това обаче ще стане след Нова година.

При това положение към момента съдбата на клуба от Ловеч не е известна.

"Можехме да вземем решение, което да е брутално за българския футбол. Такова решение се взима много тежко", заяви на излизане от сградата на БФС един от членовете на Изпълкома Петър Величков.

"Търсим начин да оставим Литекс в "А" група“, каза Йордан Лечков.

"Гриша Ганчев представи документ, който представлява една молба от негова страна, да се преразгледат решенията на Дисциплинарната и Апелативните комисии за изваждането на Литекс от "А" група", обяви изпълнителният директор на БФС Павел Колев.

"Изтъкнати са аргументи, които са свързани с текстовете в Дисциплинарния правилник и Наредбата. Проведе се доста задълбочена дискусия. Членовете на Изпълкома се обединиха да създаде комисия, в която бъдат поканени членове на Министерството на спорта, Олимпийския комитет, юристи, Професионалната лига, Аматьорската лига и други, които в най-кратък срок да формулират становище по молбата от Гриша Ганчев. Това трябва да се случи до една седмица. По този повод предстои ново заседание в първите дни на 2016 година, на което ще стане ясно окончателното решение за Литекс", добави Павел Колев.