Президентът на БФС Борислав Михайлов разкри, че членовете на Изпълкома не са имали възможност да се запознаят с внесената молба от Гриша Ганчев относно казуса „Литекс“ и поради тази причина ще се създаде специална комисия, която да нищи случая. При това положение съдбата на извадените от "А" група ловчанлии ще бъде ясна след Нова година.

Михайлов коментира и исканията на „Левски“ за оставки във футболната ни централа, както и проблемите на другия гранд ЦСКА.

"Нямахме възможност да се запознаем с документа. Не се измъкваме, но трябва да разгледаме по-внимателно случая. Не сме решавали нищо за Литекс. Към момента си важи решението на Апелативната комисия", каза Боби Михайлов.

"Исканията за оставки са неоснователни. "Левски" да гледа себе си. Няма кой да е виновен, че не са ставали шампиони. Винаги съм казвал, че Изпълкома е абсолютни независим. Когато леко корабът се разклати, мишоците излизат напред. Дори няма да ги споменавам и да им вдигам самочувствието“, коментира президентът на БФС по повод атаката към него.

"Годината беше тежка за нашия футбол - два отбора останаха без лиценз, националният отбор не се представи добре, сега това с Литекс... Имаше и хубави неща обаче. Добро първенство се получава. Също европейско първенство се проведе у нас - за юношите до 17 години. Базата за националите е почти готова… инвестицията е изцяло на БФС", заяви президентът на футболната централа.

"Аз не съм "Оne man show". По темата ЦСКА се изказаха различни комисии… Благодарение на мен ФИФА не отнема точки на отбора. Чака се становището на синдика. В момента ПФК ЦСКА си играе в първенството, първи е във В група и на полуфинал на купа Бългалия.“

За скандалите на мача "Левски" – Литекс, Михайлов заяви: „Как да го коментирам. Всички видяхте какво се случва. Всеки може да е недоволен от някакво съдийско решение. В цяла Европа съдиите са хора и те бъркат. Абсолютно неприемливо.“

На въпрос за рефера Георги Йорданов, Борислав Михайлов отговори: „Съдиите никога не съм ги коментирал. Очевидно съдийската комисия е преценила, че не се е справил.“