Защитникът на ЦСКА Александър Бранеков бе наказан и изваден от първия отбор. Причината е скандалното поведение на бранителя срещу феновете. Бранеков реализира гол при победата над Локо (Сф) с 5:1 и след това показа среден пръст на привържениците. На прибиране към съблекалните защитникът хвърли демонстративно екипа си на земята и отново показа неприлични жестове към публиката.

Ето какво пише в официалния сайт на ЦСКА:

Състезателят на ПФК ЦСКА Александър Бранеков днес бе наказан за недопустимото си поведение на почивката и след края на мача от 28-я кръг на АФГ между отборите на ЦСКА и Локомотив София.

Пред камерата на Ринг.бг на почивката между двете полувремена Бранеков си позволи да дава оценки и да прави негативни коментари за играта и поведението на терена на своите съотборници.

След края на срещата играчът демонстрира явно пренебрежение към клубната емблема, захвърляйки безцеремонно фланелката си на земята. За капак на всичко, на прибиране от терена отправи обидни жестове към публиката на ЦСКА.

Тъй като считаме подобно поведение за недопустимо за играч на ЦСКА, Александър Бранеков ще бъде наказан от спортно-техническото ръководство на клуба с отстраняване от представителния отбор до края на сезона. Той ще се подготвя с дублиращия отбор на ЦСКА, но няма да има право да се състезава и за него./БЛИЦ