Известният борец от 90-те години Страхил Димчев се завърна с гръм и трясък в родния футбол. Toй е новият силен човек, застанал до собственичката на Нефтохимик Анелия Златкова. 

Димчев е обявил пред спортната комисия в Бургас, че работи по селекцията на клуба от Втора лига. Обещал да привлече много добри играчи и отборът да има високи цели през новото първенство, но нужна била подкрепа от общината, която очевидно няма да получи, пише "Флагман". 

Страхил  е добре познат на спортната общественост. Дълго време Димчев бе близък до Гриша Ганчев, както сам споделя го е запалил по футбола. Преди 25 години Димчев вкара отбора от родното си село Галата - Олимпик, в тогавашната „А” група. Беше президент и на Олимпик (Тетевен), изгради спортна база в тетевенския балкан. 

Допреди няколко години Димчев беше редовен вип гост на стадиона на Лудогорец, но впоследствие се оттегли. За последно той бе кандидат-депутат от партията на Васил Божков в Пазарджик. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Флагман" информира още, че мъжкият отбор на Нефтохимик ще напусне Бургас и ще се премести да играе в община Суворово, ако не получи финансова помощ в морския
град. Намерението е съвсем сериозно, а не блъф от страна на ръководството, както смятаха мнозина. 

Мажоритарният собственик Анелия Златкова обяви, че обмисля да изнесе Нефтохимик от Бургас към община във Варненска област. Тя е съобщила новината първо на кмета на града Димитър Николов, след това на председателя на комисията по спорт към ОбС Бургас Йордан Георгиев. Златкова е обяснила, че очаква помощ от местната власт, в противен случай ще напусне Бургас, заедно с клуба, който притежава.

Чисто административно собственикът на Нефтохимик няма да сменя нито името, нито седалището на отбора. Единственото, което ще направи е да заяви кокетния стадион във варнеското градче Суворово за домакински. Преди няколко години там бе направено прилично спортно съоръжение за 600 човека. Трибуната е една, но има козирка, седалки, теренът е в отлично състояние. Според обяснението на Златкова, което тя е дала на заседанието на комисията по спорт, на новото място, което тя засега не е посочила публично, щяла да получи подкрепа от Общината и Общинския съвет.

В същото време ОбС Бургас поиска от нея конкретна стратегия за развитието на Нефтохимик, която ще обсъди и едва тогава реши дали да подкрепи. 

Нагласите на общинските съветници са обаче да не се правят поредните отстъпки, тъй като от години това е най-щедро финансирания спортен клуб и определено е в неравнопоставено положение спрямо всички други. Малко вероятно е Нефтохимик отново да получи финансиране, което вероятно ще доведе до прилагането на план „Б” – от новия сезон клубът да играе в Суворово.