Топжурналистът Румен Пайташев бе назначен за уредник на музея на Левски, пише „Тема Спорт“. Той е работил в доста медии и е отлично запознат с историята на “сините”. Участвал е в телевизионното състезание “Минута е много”, където е трикратен победител.

Пайташев е коментирал мачовете от 8 световни и 8 европейски първенства. Той стана първият българин, отразяващ от мястото на събитието мачовете от Копа Америка. Освен това е и първият български журналист на Купата на конфедерациите, когато турнирът още се казва “Купа на крал Фахд” и се провежда в Саудитска Арабия.

Интервюирал е звезди на световния футбол като Пеле, Диего Марадона, Боби Чарлтън, Франц Бекенбауер, Еузебио, Алфредо ди Стефано и други. Автор е и на редица книги, свързани със “сините”.

Клубната експозиция на Левски отвори врати със специална церемония на 2 октомври тази година. Феновете могат да видят документи от самото основаване на клуба и да проследят съществуването му през годините. Има и доста ценни чужди експонати.

Откриването на експозицията стана възможно благодарение на сдружение “Сини сърца” и председателя му Илия Христов. Именно организацията със собствени средства успя да сглоби експозицията.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020