Известният столичен бизнесмен Вълкан Стойновски разкри единствено пред БЛИЦ ситуацията с търга за емблемата на ЦСКА, в която се оказа замесен по неволя.

Още преди година медията ни разкри сензационно, че един от имотите на бизнесмена в местността Кара дере е бил включен в активите на най-титулувания роден клуб, а след това разигран на търг, без негово знание.

Бизнесменът заведе дело, което спечели, но синдичката Дора Милева обжалва наложената по негово настояване възбрана върху имота му.

"Не искам по никакъв начин да преча на ЦСКА да придобие емблемата, за която е предложил 8 млн. лева на търг. За мен най-разумното е стойността на моя имот да бъде изваден от активите на дружеството и по този начин да се приспадне от общата сума. Моята единствена цел е да защитя интересите си, а не да създавам спънки на "армейците", заяви пред БЛИЦ Вълкан Стойновски, с когото се свързахме по телефона, тъй като се намира в чужбина.

Бизнесменът предостави и документи на БЛИЦ, които медията ни публикува по горещата тема.

Попитахме Стойновски - дали ситуацията с имотите му ще наложи провеждане на нов търг.

"Според мен е напълно излишно да се прави нов търг. Просто стойността на имота ми трябва да бъде приспадната от цялата сума за търга. По този начин всичко ще си дойде на мястото и законите ще бъдат спазени, а интересите на кредиторите защитени.

Не мога да си обясня действията на синдичката Дора Милева. Или се касае за некадърност или за защита на определени интереси", подчерта Стойновски пред БЛИЦ.

Бизнесменът припомни, че е спечелил делото още преди 2 години, когато без неговото знание те бяха заложени от бившите собственици на клуба като гаранция за обезпечаване на дълговете пред НАП.
Ивайло КРАЧУНОВ