Шефът на полицията в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев даде брифинг за действията на органите на реда по случая с изпотрошеното заведение от фенове на Ботев. Както е известно, ултраси на „жълто-черните“ нахлуха в ресторант в кв. „Изгрев“ преди дербито с Локомотив през миналия уикенд.

„След получаването на сигнала за погрома в пловдивското заведение от бултраси, е сформиран екип, който да установи лицата, участвали в екшъна“, съобщи  старши комисар Йордан Рогачев.

Установено е от следствените действия, които се провеждат заедно с районната прокуратура, че деветима мъже са участвали в погрома. Те са били арестувани. Срещу двама от тях Цветелин Пиронков на 43 г. и Георги Бахчевански на 35 г. са повдигнати обвинения за хулигански действия. Бахчевански е криминално проявен. Миналата година на футболен мач отново е проявявал агресия и е участвал в бой.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Днес на двамата е взета 72-часова мярка за арест. Двама от останалите са задържани във Варна. Те са фенове на местния Спартак. Били са на гости в Пловдив и при прибирането си в морската столица са арестувани. Към момента петима пловдивчани са закопчани в шесто РПУ, един е бил освободен днес след 24-часов арест. Другите ще бъдат освободени утре сутрин. Всички те са фенове на Ботев (Пловдив). До края на деня ще бъдат задържани още двама, участвали в погрома.

„Пловдив е град с традиции в спорта. Европейска столица на културата и няма да допусна подобни проява да смущават жителите и гостите на втория по големина град в България“, заяви още старши комисар Рогачев.
Кристина Иванова, БЛИЦ