Най-добрият български съдия Георги Кабаков даде съвместна пресконференция с председателя на СК Виктор Кашай дни преди началото на новия сезон. Топреферът ни е категоричен, че не чувства страх, без значение за кой мач от родния шампионат получи наряд. Пловдивчанинът е категоричен, че никой съдия не иска да сбърка в свое отсъждане и да предизвика скандал.

„Няма футболен съдия, който иска да допусне грешка и да създаде скандал. Поставени сме под сериозен стрес. Мисля, че аз и колегите сме готови физически и психически и искаме да го покажем на терена. Няма да си позволя да давам оценка на останалите съдии. Нямам никакво притеснение на кой отбор свиря, каква е срещата. На терена съм максимално концентриран. Няма съдия, който иска да сгреши на терена. Въпросът е грешките да не са скандални. Една секунда липса на концентрация и лош ъгъл на видимост, може да доведе до грешна преценка, но аз лично не чувствам страх“, заяви Кабаков.

36-годишният пловдивчанин коментира системата ВАР, както и автоматизираната система за отсъждане на засади, която ще бъде използвана за пръв път на световното първенство в Катар в края на годината.

„Всички си спомняме времето, когато се заговори за ВАР и как футболната общественост гледаше към това решение със скептицизъм. Българските съдии сме благодарни на БФС, че имаме възможност да работим с тази система. За нас като международни съдии е важно да сме в крак с новите технологии. ВАР дава сигурност, застраховка е за съдиите, така че да няма голям скандал. БФС инвестира немалко средства и ние сме изключително благодарни. Ние не знаем дали проектът на ФИФА за Световното в Катар ще е успешен. Тенденцията е да се вкарват нови технологии“, завърши най-добрият ни съдия.