Струмска слава е единственият отбор от Втора лига, който достигна до 1/4-финалите за Купата на България. Скромният тим от Радомир се падна със Септември (София), отреди тегленият днес жребий.

Воденият от Владимир Димитров отбор елиминира до момента лидера във Втора лига Царско село (2:1) и Черноморец (Балчик) (3:1).  

В Радомир определят жребия като благоприятен и вече мечтаят за елиминирането на "септемврийци" и достигането до Топ 4 в турнира. И докато за Купата на България Струмска слава се представя повече от успешно до момента през сезона, то в първенството нещата не са чак толкова розови. Тимът е на незавидното 13-то място с едва 13 спечелени точки в 13-те кръга и както през миналия сезон води люта битка за спасение в групата.  

В Струмска слава пресмятат, че от началото на сезона са загубили около 10 точки заради съдийството, което по думите им е в сериозен ущърб на отбора. 

Треньорът Владимир Димитров е изградил страхотен колектив, а в отбора има и немалко местни момчета. Радомирците в състава са сърцатият капитан Борислав Николов и брат му Николай Николов, Александър Аспарухов, Кристиян Тасев, Тодор Зюмбюлев и Ерик Иванов. 

Открояват се обаче две имена - Юго Коантар и Хуан Давид Калдерон. Първият е френски вратар, а вторият - колумбийски нападател. Двамата чужденци подписаха договори с клуба през лятото, когато Владимир Димитров (вдясно) забелязва потенциала им в контролна среща на тима си срещу състав от чуждестранни футболисти, дошли в България, за да си търсят отбори. 

22-годишният Коантар бързо се утвърди на вратата и е неизменен титуляр. Когато е юноша, е ръгбист в родината си Франция, но впоследствие се увлича по футбола и става вратар. Бил е и полеви играч. Засега е концентриран към изявите си в Славата, но не крие, че има амбиции да заиграе в някой от клубовете в Първа лига. 

Колумбиецът Хуан Калдерон е на 24 години. Засега се появява предимно като резерва в мачовете на тима от Радомир, като впечатлява с бързината си. В четири от срещите Калдерон успяваше да изработи дузпи, след като съперниците му се принуждаваха да спират напористите му пробиви с непозволени действия. 

Юго Коантар и Калдерон никога досега не са играли извън пределите на страните си. Струмска слава е първият отбор в чужбина и за двамата. 

Още в началото на периода си в клуба французинът и колумбиецът са приети много топло от треньори и съотборници. Местните фенове също харесват двамата чужденци, които очевидно имат качества и помагат доколкото могат на скромния отбор, мечтаещ за класиране на полуфинал за Купата на България. Евентуално елиминиране и на Септември (София) ще бъде страхотен подарък за всички в Радомир. Това несъмнено ще вдигне още повече самочувствието на момчетата, преследващи упорито главната цел - запазване на мястото във Втора лига.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019