Лудогорец вече поведе с 1:0 на Стяуа. Поне в психологическата война преди големите сражения за Шампионската лига на 19 и 27 август. Разградчани измъкнаха изпод носа на румънците голмайстора на “Ботев” (Пд) Юнес Хамза. Тунизиецът до часове ще подпише със “зелените”, за да бъде картотекиран тази вечер за мачовете от евротурнирите. Крайният срок е полунощ.
 
Стяуа отдавна проявява интерес към Хамза, който преди да акостира при “канарчетата” блестеше за друг румънски тим – Петролул. Преди няколко дни румънците са изпратили оферта до “Ботев” (Пд), което е на стойност между 450 хиляди и 500 хиляди евро. След тегления жребий за плейофите от Шампионската лига обаче от Лудогорец решават да нанесат контраудар. Разградчани научават точно за какви пари Стяуа иска да купи Хамза и пращат абсолютно същата оферта до пловдивския клуб. Домусчиев и хората му имат готовност да вдигнат цената, ако същото сторят и румънците.
 
Всеки трансфер обаче си има две страни – отборите и футболистът. Играчът е най-важен. Ако той не изяви желание да бъде продаден, кандидат-купувачът и милиони да дава, няма да успее да осъществи сделката. В случая Хамза е бил предварително спазарен за Лудогорец. Пратеник на разградския клуб е разговарял надълго и нашироко с тунизийския нападател преди два дни. И го убедил да избере Разград пред Букурещ. Убедил го е, естествено, не толкова с думи, колкото с пари. Той ще получава с 5000 евро по-висока заплата от тази, която Стяуа са му обещали. Хамза е дал дума, че няма да се поддава на изкушението, ако румънците започнат да надцакват в последния момент. Упорито се говори, че в момента таранът е изключил телефона си по молба на Домусчиев, за да не бъде притесняван от Стяуа. И когато подпише с Лудогорец до края на деня, вече ще може да говори спокойно с когото си пожелае.