Силната фигура в ЦСКА Александър Томов се включи в предаването „Спортен свят“ по Канал 3 с водещ Крум Савов, където говори по актуални теми за "армейците".

"Отговорът е еднозначно „да” и след като е „да” - не искам нищо повече да коментирам", това лаконично заяви Томов, когато бе попитан дали ЦСКА ще получи лиценз.

"От абсолютния фалит отборът беше изведен до много силна позиция, в момента имаме платени заплати, никой не си го представяше това преди 6 месеца. Ако някой иска да помогне, може да дойде, няма да го върнем", каза Томов и в този момент бе прекъснат с въпрос защо тогава ЦСКА не приема предлаганата помощ от сдружението „ЦСКА Завинаги”, по-конкретно за базата в Панчарево.

„ЦСКА Завинаги” не са дали средства за клуба, дали са за терена на „Армията”, за което ще получат акции, безплатни рекламни пана и да ползват стадиона по свое усмотрение, да го отдават под наем и т.н.", заяви Томов.

"По отношение на Панчарево нямаме постъпило предложение. Не отговаря на истината, че са предложили инвеститор за Панчарево. Всеки, който иска да помага, да помага. През юни и през юли аз се обръщах към някои от хората от сдружението, но те ми отказаха помощ. Частично изплащаме и разсрочваме дълговете. Всички наши кредитори ще си получат парите. Освен това благодаря, че много хора, които ни съдиха, си намалиха финансовите претенции. Хората са прави да си искат заплатите, обещани им от пернишките герои. Всички приходи за отивали в "Титан". Продавани са футболисти, а в клуба не е влизала и една стотинка. Давам ви просто пример - продаден е Иван Иванов - приходите в ЦСКА ги няма", продължи Томов.

Относно случая с парите по спечеленото дело в Люксембург за над 3 милиона евро срещу предишния собственик Прамод Митал и недоумението на адвокат Тодор Табаков, че ЦСКА не си търси тези средства, Томов каза, че парите не принадлежат на клуба.
 
„Не сте запознати с този случай. ЦСКА си търси тези пари, само че те не са на ЦСКА. Този адвокат е работил няколко години по това дело, взимал е значителни хонорари, ако беше постигнал някакъв резултат, щеше да е чудесно. До месец британски адвокати ще се произнесат по случая, ако има нещо, ще се каже. Това са пари, които бившите собственици са приватизирали. Ако нещо може да се направи, има компетентни адвокати, които ще проверят този случай. Възложена им е задачата още преди месец”, увери Томов.
 
„ЦСКА Финанс” не е фирма на ЦСКА, тя е фирма на "Титан" и всички приходи се водят на тях, а не на ЦСКА”, посочи бившият политик. 
 
„На 30 май в БФС са внесени документи за лиценз. Дългът е 35 милиона. На 30 октомври, когато е направена проверката на американската компания, са намалели на 18 милиона. На 30 януари ще бъде на ниво 12 милиона и всички дългове ще бъдат обезпечени. Искам да похваля онези футболисти, които с 50% са намалили исканията си, но не мога да ги кажа без тяхно съгласие. Прецизно няма да мога да отговоря. Само до 20 дни вие ще получите подробен публичен проспект. Вътре има всички детайли. Финансите на ЦСКА ще бъдат открити. Всеки, който иска да купи акции, парите от продажбата им ще бъдат използвани за погасяване на дълговете, които българската футболна мафия сложи на ЦСКА. Всички заплати са платени в момента на футболистите", каза Томов.

„Очакваме въпросът с генералния спонсор да се реши скоро. Очакваме собственикът (б.р. - на неизвестната компания) да се върне от чужбина в края на месеца. Става дума за голяма българска компания. Що се отнася до партньорство със Стивън Лоу, то е в други сфери, нямаме в момента връзка по футболни въпроси. Имаме с Лоурънс Дейвис кандидати за „Армията” и Панчарево - фирма за инвестиции, но трябва да излезе решението на Министерски съвет, дотогава всяка голяма инвестиция в стадиона не е възможна”, завърши босът на ЦСКА.