Ръководството на ЦСКА е започнало последни преговори за привличането на Маркиньос, твърди „Меридиан мач“. Полузащитникът на Локомотив (София) се прибра в България в началото на седмицата. Преди това президентът на „червено-черните" Николай Гигов заяви, че националът ще подпише с клуб от чужбина. Фаворит за неговия подпис бе АЕЛ (Лимасол), воден от Ивайло Петев. Самият футболист бе на ваканция в родината си и бе ограничил контактите си с България.

Още в началото на седмицата от ЦСКА са се свързали с играча, твърди изданието. Той за пореден път е потвърдил желанието си да премине на „Българска армия". Маркиньос ще разговаря с Николай Гигов и чак тогава ще има яснота около бъдещето му. ЦСКА е готов да плати минимална сума за правата на играча, чийто договор изтича през лятото. Маркиньос се е съгласил с предложените му лични условия. Стойчо Младенов също е уверил играча, че ще разчита на него, ако дойде на „Българска армия".

Маркиньос направи фурор с екипа на Локомотив (Сф) и привлече интереса на няколко чуждестранни клуба. Бразилецът обаче се чувства отлично в България и предпочита да остане. Ситуацията в ЦСКА се стабилизира, а и в отбора има много негови приятели.

Семейството на футболиста пристига в България в средата на февруари, когато всичко трябва да е изяснено. Не е изключено още утре да има пълна яснота около евентуалния трансфер. ЦСКА и Локомотив ще играят приятелски мач в Сандански.


СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА