ЦСКА посреща Славия в мач от efbet Лига, който е вторият, в който „червените“ изтърпяват наказание със забрана за игра пред публика. Първият такъв бе срещу Хебър, който се игра пред празните трибуни на стадион „Васил Левски“.

Доста хора обаче останаха изненадани, след като в рамките на вчерашния ден от Славия обявиха, че започват продажба на билети за 200 свои привърженици, които ще имат право да присъстват на стадиона в центъра на София. Мачът е в събота от 19:00 часа.

Всъщност „белите“ показаха познаване на нормативната уредба и се възползват от своето право, което имат по наредба, пише dsport.

В Алинея 1 на Член 72 от дисциплинарния правилник се казва, че при влязло наказание „забрана за игра пред публика“ на стадиона няма право да присъства никаква публика.

В алинея 2 на същия член обаче се уточнява, че забраната не се прилага по отношение на: максимум до 200 души от клуба-гост, които притежават билети за Сектор А, максимум до 20 ВИП гости за всеки от двата клуба, делегациите от максимум 55 човека, журналисти, полицаи, служители на стадиона, до 25 представители на БФС и до 5 представители на БПФЛ. Също така могат да присъстват и деца до 14 години (придружени от 1 възрастен на всеки 30 деца) от училища и/или футболни академии, поканени на мача безплатно.

Така ЦСКА ще се съобрази с правилото и отпуска 200 билета на цена 20 лева за феновете на „белите“, които ще могат да гледат мача от Сектор А на стадион „Васил Левски“.

„Червените“ имат да изтърпят още един мач със „забрана за игра пред публика“ и той е домакинството на Ботев Пловдив, което по всичко личи ще се играе на стадион „Локомотив“ в София, като нищо не пречи „жълто-черни“ привърженици също да присъстват на срещата. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025