Нападателят Георги Какалов вкара две изключително ценни гола за Етър в битката за първото място в Източната "Б" група, въпреки че игра на инжекции и със силна болка в коляното. Бившият играч на "Ботев" (Пловдив) донесе успеха с 2:0 на "виолетовите" над Любимец и така селекцията на Цанко Цветанов води с 4 точки пред втория Нефтохимик. Какалов получи жълт картон във вчерашния мач на стадион "Ивайло", който е негов пети от началото на сезона и автоматично го вади за предстоящото дерби с "канарчетата".

- Георги, честита победа, отново зарадва публиката с два гола…
- Първо искам да честитя победата на целия отбор, който ми помогна през 90-те минути. Само през първата част давах всичко от себе си, после ми беше тежко заради контузията. Вчера бях на магнитен резонанс и ще трябва да направя една лека операция. След почивката ми беше доста тежко и благодаря на момчетата, че ми помагаха. Имаше моменти, в които закъснявах да отиграя правилно топката. Липсата на концентрация се дължи на това, че изцяло мислех за болките в коляното. Това обаче не е оправдание – щом съм вътре, трябва да давам всичко от себе си.

- Но точно през второто полувреме вкара двата гола…
- Така е решил Господ.

- Получи две отлични асистенции от Русков…
- Браво и на него, и на всички момчета. Спечелихме важни три точки, ако бяхме били и в Добрич, щяхме да сме още по-напред. Важното е да се раздаваме, аз днес дадох колкото можах. Излязох само заради момчетата и заради всички, които работим в този клуб. Видях в очите на момчетата, че наистина искат да играят.

- През втората част се получи страхотна атмосфера на стадион „Ивайло”?
- Благодаря на хората, мисля че останаха доволни. Имаше ситуации, които не отиграх правилно поради причините, които обясних. Дано ни подкрепят и в трудните моменти, защото всички имаме нужда от тях. Когато ни вярват, феновете ни мотивират. Нека бъдем едно цяло, нека да не мълчат, когато е 0:0, а да се радват само при победа. Тогава е лесно. Нека се подкрепяме взаимно и ще направим това, за което сме дошли.

- Ще бъдеш ли на линия срещу „Ботев”?
- Няма да бъда, защото това ми беше пети жълт картон. Реферът ми извади глупав картон, можеше да свири, можеше и да не свири. После го поздравих и му казах: ОК, така си решил. Но ме е яд, че ми го показа в такава безобидна ситуация, защото имах задача да не получавам картон до края на шампионата. Не успях, но да сме живи и здрави.