В Пирин (Гоце Делчев) са учудени от новината, че Гриша Ганчев щял да спонсорира местния футболен клуб.

"Не знам от къде идва тази новина, но ние нямаме никаква информация за подобно нещо. Не сме разговаряли с никого по този казус и аз научавам от вас и от случайни хора за подобно нещо", коментира пред БЛИЦ изпълнителният директор на Пирин (Гоце Делчев) Асен Трендафилов една от най-широко дискутираните и носеща еуфория новости в неврокопско заедно с жизненоважния успех над Локомотив (София) в петък.

Става дума за тиражираната информация, че е много вероятно в подпомагането на местния тим свой дял да поеме и "Литекс Моторс".

Това се свързва с факта, че според претендиращи за добра информираност източници община Гоце Делчев води преговори с "Литекс Моторс" за изграждане на завод за авточасти в града като част от преговорите, освен преференциална цена при закупуване на терен от местната власт, са предложили на екипа Гриша Ганчев да се включат в спонсорирането на ФК Пирин (ГД). Идеята е неврокопчани да рекламират автомобилната марка, на която фирмата е производител. Тепърва се очакват висши мениджъри на ловешката фирма, с които да бъдат предложени конкретни терени и оферти за строеж на завод. Фирмата има интерес да изгради завод близо до граница с Гърция.

Според същия информатор неин екип води преговори и проучва терени, както в Гоце Делчев, така и в Петрич и Сандански. Отчита се и фактът, че пред конкурентите си неврокопчани имат предимство, тъй като районът разполага с квалифицирани кадри за подобно производство, произведени от местните две професионални училища. Тепърва обаче се очаква да се види дали има някаква истина относно интересите на "Литекс Моторс" към неврокопския край или е един от поредицата слухове, които през годините докарваха сипатичния бивш борец няколко пъти в Гоце Делчев по различни дела, но той така и не се появяваше. Ако все пак се стигне до договорка, няма да има конфликт на интереси, защото Гриша Ганчев официално не фигурира сред управляващите "Литекс Моторс". Сред тях е Илия Терзиев, който преди време е бил и в управлението на "Литекс комерс". Същият фигурира и при други фирми от империята на ловешката компания - "Литекс Бус", основана през март миналата година.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ