След изиграване на част от двубоите в последния 40 кръг на сезон 2013/14 окончателно станаха ясни евроучастниците на България и кой отбор от кой кръг започва. Шампионът Лудогорец започва от Втори квалификационен кръг на Шампионската лига.

ЦСКА се завръща в Европа, след като миналата година се отказа заради финансовите драми и неясното бъдеще. "Червените" днес завършиха втори (равен 1:1 с Локомотив Пловдив), след като "Левски" помогна, побеждавайки Литекс с 1:0 в Ловеч. Така "оранжевите" се оказаха големият губещ от евроучастниците ни. Момчетата на Миодраг Йешич финишириха на трето място и ще започнат най-рано в Европа - от първи квалификационен кръг. Компания ще им прави финалистът за Купата на България - "Ботев" Пловдив.

Второто място на ЦСКА освен прескачане на един кръг в Лига Европа ще осигури и малко повече почивка. Мачовете от Първия квалификационен кръг в турнира са на 3 и 10 юли, а във втория с две седмици по-късно - на 17 и 24 юли.

Участниците ни в Европа

Лудогорец - участва във Втори квалификационен кръг на Шампионската лига (мачовете са на 15/16 и 22/23 юли)

ЦСКА - участва във Втори квалификационен кръг на Лига Европа (мачовете са на 17 и 24 юли)

Литекс - участва в Първи квалификационен кръг на Лига Европа (мачовете са на 3 и 10 юли)

"Ботев" Пловдив - участва в Първи квалификационен кръг на Лига Европа като финалист за Купата на България (Мачовете са на 3 и 10 юли)