Треньорът на “Левски” Илиан Илиев коментира предстоящите мачове от пролетния дял на сезона. Специалистът даде дълго интервю пред клубното списание.

“Каквито и треньори да сме, тези, които решават нещата, са футболистите на терена. Ние сме 5 минути допреди да влязат, така че подкрепяйте мен. Най-важното обаче, което искам, е, да подкрепяме футболистите. Имаме 15 мача, дай боже и още 5 за купата. Трябва да ги спечелим всичките”, каза Илиан Илиев.

Треньорът вижда скрито оръжие в модернизацията на стадион “Георги Аспарухов”. “Няма шанс нещо ново да е по-лошо от старото. Знаем, че отборите през годините, имат големи проблеми, когато идват на „Герена”, при старото разположение на трибуните. Мисля, че когато станат и новите трибуни, когато са още по-близко, отборите ще имат още по-големи проблеми.”

„Няма никой да открадне стадиона и да си го вземе вкъщи – просто се модернизира, трибуната си е пак на същата страна, всяка ще си е на мястото, просто ще бъде по-модерно. Така че не виждам чак такива драми, че се е срутила една трибуна. Отиват си спомени, но стадионът ще си е на същото място, трибуната ще си е там, по-модерна”, добави бившият футболист на "сините".

Илиан Илиев коментира и изминалите контроли на “Левски” от лагера в Кипър: “Забелязва се лека умора. Нормално е в подготовка. Не може двайсет и повече дни до първенството отборът да е освежен и да е готов. Трябва да знаем - контролите са едно, а когато дойде официалният мач - напрежение, мобилизация - съвсем други неща, по-различно е. Радвам се, че привлякохме млади момчета, българи, които имат бъдеще. Това е инвестиция за “Левски” за бъдещето.”

“Да, трудна е програмата при нас, тръгваме с две трудни гостувания, после отново имаме мачове с Литекс за купата, но ние сме “Левски”, не трябва да се притесняваме от нищо”, завърши треньорът./БЛИЦ

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ