Играчът, който взе “Левски” - Гари Мендес Родригес, е истински удар за българския клуб. Да, “Левски” плати не малка сума за него, но той със сигурност ще оправдае инвестираните в него средства. Историята на Гари е интересна.

До миналото лято той бе със статут на аматьор. Израснал е в бедните квартали на Ротердам. От малък играе футбол по улиците и в училищните първенства. Още тогава е забелязан от холандски скаути, които са зад всеки ъгъл. Гари започва като нападател, макар че това не е по вкуса на неговите треньори по това време. Той е хилав и крехък, не става за номер 9. В школите на Фейенорд и Спарта, през които минава, го налагат постепенно като крило, тъй като той е много пъргав и изключително бърз. В крайна сметка Родригес не успява да спечели договор с грандовете и отива да играе буквално на село. Рита за удоволствие във ФК Бопгуизен, където вкарва над 10 гола и е асистирал за още толкова. Благодарение на него, аматьорският клуб изплува от дъното, където крета постоянно и се утвърждава сред един от най-коравите тимове в таблицата.

През миналото лято Гари бе взет от АДО Ден Хааг. След треньорска смяна играчът е пратен под наем във втородивизионния ФК Дордрехт. Там Родригес е нещо като лидер в тима. Той е наистина много бърз, изключително техничен, а най-ценното в играта му е, че може да играе един на един със защитник. Може да го надиграе с лекота. Има творческа мисъл, когато топката е в краката му. Трябва да споменем, че го влече играта в атака. По едно време дори искаше да играе като типична десетка, но той е най-силен на крилото.

Единственото нещо, което може да му се отчете като минус, е слабата психика. Той трудно излиза от шок, когато има трусове около него. Иначе всички го обичат. Феновете на Дордрехт го обожават и когато разбраха, че той преминава в “Левски”, не искаха да повярват. Треньорът на тима Герт Круйз дори отказа да прави разбор преди последния мач на Родригес.

Гари е чудесен човек. Феновете на "Левски" ще го харесат, сигурен съм.

Йеспер Лангбрук, Soccernews.nl (превод – “7 дни спорт”)

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ