Българският футболен съюз постави ултиматум на Витоша (Бистрица). Втородивизионният клуб обяви, че преустановява дейност и разпуска отбора, но от централата държат "тигрите" да регистрират необходимия минимален брой футболисти с професионален договор. 

Решението на СТК:

* Вследствие на представените в Спортно-техническата комисия при БФС актове за прекратяване на договори с футболисти, професионалните състезатели са под необходимия минимум, СТК при БФС дава срок на ръководството на ФК Витоша до 16.00 часа на 30.09.2020 година да регистрира в БФС необходимия минимален брой футболисти с професионален договор. При неизпълнение на горното ще бъде сезирана Лицензионната комисия при БФС.

* Срещата от втори предварителен кръг на турнира за Купата на България между ФК Черноморец (Балчик) и ФК Витоша (Бистрица) – по програма на 30.09/сряда/2020 г. няма да се играе.
 
* По искане на Футбол Про Медия и Нова Броудкастинг груп, срещата от IХ-ти кръг на Втора лига, между отборите на ПФК Нефтохимик и ФК Витоша Бистрица – ще се играе по програма на 05.10./понеделник/2020 г. от 18.30 часа, вместо от 20.15 часа.
 
* По искане на Футбол Про Медия и Нова Броудкастинг груп, срещата от IХ-ти кръг на Втора лига, между отборите на ФК Миньор (Перник) и ФК Кариана (Ерден) – ще се играе на 05.10./понеделник/2020 г. от 16.00 часа, вместо на 04.10./неделя/ и ще се предава по ТВ Диема спорт.